Costa Rica en Nicaragua

Staken de piloten wel? Staken ze niet?

Reizigers onder ons weten....je weet het nooit helemaal zeker.

Zo hadden wij de afgelopen weken te maken met stakende Iberia piloten die besloten hadden tot juli (mind you, JULI!) maandagen en vrijdagen te staken.

Nu hebben wij alle begrip voor mensen die opkomen voor idealen en van zich laten horen, maar om maandenlang te genieten van lange weekenden vrij, daar hadden we af en toe kriebels van. Vooral als je weet dat wij natuurlijk op een vrijdag naar Madrid vliegen en dan door naar San Jose en ook terug zouden vliegen via Madrid op een, jawel, vrijdag.

Veelvuldig hadden wij contact met vriendelijke Iberia call center medewerkers, vriendelijk dat zeker, maar ja, ze konden niet zo heel veel voor ons betekenen. De mogeijke oplossingen waren, een dag eerder vertrekken of via Heathrow vliegen. We hadden ons er al bij neergelegd, hotels op de luchthavens gespot voor als we zouden stranden en het hotel in San Jose ook alvast geinformeerd over mogelijk eerder of later aankomen.

Maar och heden en halleluja. De rechter heeft vandaag de stakingen verboden en zodoende gaat alles volgende week toch weer on schedule vertrekken. Het was een close call, maar het eerste reizigersdillemma en spanning hebben we bij deze weer gehad. We zullen er vast nog velen om de oren krijgen, maar voor nu gaan we ons weer zorgen maken over hoe we alles weer in 2 kleine tassen mee kunnen krijgen. Of toch maar 3? En hoe zat het ook alweer met visa? Hadden we eigenlijk inentingen nodig? Is de verzekering geregeld? Moeten we een klamboe mee? En paraplu? En muggenmiddel? Hadden we de medicijnen gecontroleerd? Enzovoort....

Vrijdag over een week zitten we in het vliegtuig en gaan we het avontuur weer tegemoet. Het schiet enorm op en voor ons geldt...iet giet oan en wie kon nie waochtu.

Reacties

Reacties

Wouter

Lang leve de Spaanse rechter! Nu nog hopen dat het geen wilde acties worden ;-)

Helga

Veel geluk en plezier... Ik ga jullie volgen

Marnix, Marielle, Lars en Mirte

Heel veel plezier op jullie mooie reis! Geniet ervan!

Patrick, Juliette en Lianne

Lieve 3!! heel, heel veel plezier en vooral geniet!! Maar dat kunnen jullie :-)
dikke knuffel van ons. X

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!