Costa Rica en Nicaragua

Razende roltrap

Na een heerlijk laatste diner in Siem Reap laten we ons afzetten bij een winkelcentrum om wat eten in te slaan voor onze reisdag van morgen. De shopping mall ziet er nieuw uit en blijkt ook net open te zijn. Nog niet alle winkels zijn zelfs open, maar er is wel een fijne supermarkt.

We gaan met de roltrap naar boven en als we daarna weer naar beneden gaan, valt ons op dat er een flinke rij voor de roltrap naar boven is. De een na de ander staat giechelend en soms zelfs schaterlachend te wachten voor de roltrap, hulpeloos rondkijkend hoe ze daar nou toch op moeten. Het blijkt een heel gedoe en iedereen helpt elkaar. Nog wat beter rondkijkend zien we dat boven ons, over de balustrade een hele menigte mensen hangt die weer zich laat vermaken door dat gestuntel om de roltrap op (en ook af!) te komen. Het lijkt bijna wel een voorstelling. Wij maken er ook even tijd voor en het is te grappig om te zien. Naar boven haken ze armen in en duiken ze de roltrap in. Naar beneden gaan ze op de billen! Veel te eng anders.....zo grappig. Jee, blijkt het de eerste shoppingmall in Cambodja te zijn waar we beland zijn met inderdaad, de eerste roltrap in het land. Komen ze allemaal naar kijken....haha....kun je je het voorstellen?

Reacties

Reacties

Opa Jaap

Ik kan mij nog goed herinneren toen de eerste roltrap kwam in Nederland in de Bijenkorf te Amsterdam, ook toen was het een hele belevenis voor de Amsterdammers.
Groetjes Opa Jaap

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!