Costa Rica en Nicaragua

Een bijzondere verjaardag, van Vietnam naar Cambodja en BVN

De avond voor vertrek, de laatste avond in ons guesthouse, is er een diner met alle 15 gasten en het personeel. Dit om ervoor te zorgen dat we een thuis- en familiegevoel krijgen, waarna ze hopen dat we dat warme gevoel met anderen zullen delen (en hopen dat we nog een keer terugkomen). Best een aardige gedachte toch? Als iedereen zit en welkom is geheten, geeft dat gastheer aan dat het een bijzondere avond is, omdat ik morgen jarig ben. Gelijk schieten de vlekken in mijn nek en het rood schiet naar mijn kruin. Oeps...dan gaan alle lichten uit en komt al het personeel zingend en klappend aanlopen met een prachtige taart, bloemen en vuurwerk. Wauw!! Wat een verrassing en hoe bijzonder. Alle gasten zingen happy birthday en ik voel mij plotsklaps jarig. Het diner is heerlijk en vooral gezellig. Juist met elkaar aan 1 tafel spreek je met elkaar en ook met het personeel. De taart delen we als dessert, een mooie afsluiting.

Verjaardag

De volgende ochtend is het zover en ben ik eindelijk 40. Teuntje en Joost hebben een cadeautje gekocht en al 2 weken lang slepen wij van verschillende mensen allerlei cadeaus en kaarten mee, die ik nu eindelijk ook mag openmaken. Wat een geweldige heerlijkheid om in bed dit alles open te maken, de lieve verjaardagswensen te lezen en te grinniken om de cadeautjes. Ja lieve mensen, het was duidelijk hoor, deze dame is nu echt 40 geworden, daar kunnen we niet meer omheen. Dank voor alles!

Dan worden we opgehaald en naar het vliegveld van Danang gebracht. Ons wacht een lange reisdag omdat we naar Cambodja doortrekken. De eerste vlucht hadden we een keer geregeld via een Aziatische prijsvechter. Het was een verschil van 70 of 700 euro om naar Ho Chi Ming te vliegen, dus hadden we voor deze keer gekozen voor echt goedkoper. Eh...dat was te merken hoor! In een vreselijk oude vieze hal wachten we door de vertraging heen op ons vliegtuig. Eh....een die er niet zo heel mooi uitziet, maar ach, mooi hoeft niet altijd slecht te zijn toch? Toch wat ongemakkelijk schuiven we in file naar binnen om klem te zitten op onze stoel. Er is gewoon geen ruimte om je benen te laten....en laten we verder zeggen dat het vliegtuig behoorlijk gestript was. Met een hels kabaal en veel gerammel stijgen we op en doen we een schietgebedje. Na een uurtje duikt het vliegtuig naar beneden....en zijn we blij dat we weer veilig geland zijn....pffff.....

Dan moeten we een paar uurtjes wachten op Ho Chi Ming en zoeken we een restaurantje op. Het is inmiddels namelijk 15 uur en na ons lichte ontbijt van 08 uur, vallen we als hongerige wolven aan op onze vette frieten en gefrituurde kip. Zo lekker vies....(om daarna bijna simultaan naar het toilet te rennen, vet voedsel he? Niet meer gewend....).

De volgende vlucht is prima en brengt ons naar Siem Reap in Cambodja. Heerlijk om wat beenruimte te hebben en redelijk geruisloos te vliegen. Een korte vlucht en we zijn er! Wat een prachtige luchthaven zeg, helemaal in traditionele (edoch nieuwe) stijl gebouwd. Buiten staat weer keurig iemand met een bordje op ons te wachten en in 10 minuutjes zijn we in ons hotel. En DAT ziet er toch mooi uit! Gebouwd om een prachtig zwembad, met tuin vol met bhoeda's en alles straal echte luxe uit. Dat hadden we tot nu toch nog niet echt gehad, dus laten we het heerlijk over ons heenkomen (en als Nederlander nog een toevoeging, nog betaalbaar ook). Als we bij de kamer komen, moet ik even wachten en gaat het personeel ons voor, net als Teuntje en Joost die ook alvast naar binnen mogen.

Dan mag ik met ogen dicht naar binnen....als ik mijn ogen opendoe, gaat het personeel te zingen en klappen, happy birthday. Er staat een prachtige bos rozen, een fles (achteraf bleek alcoholvrije...) champagne en een pizza. Overal liggen rozenblaadjes en de handdoeken zijn in prachtige zwanen gevouwen. Wauw....ik voel mij helemaal overweldigd. Had Joost gevraagd of ze iets leuks konden regelen, bloemen en wat te eten en te drinken op de kamer konden zetten. Wat een lieverd is het toch!

BVN

We hebben hier 2 connecting rooms en dus heeft Teuntje gewoon haar eigen kamer. Ze is HELEMAAL hyper en gaat zo schattig haar eigen kamer inruimen. Het is gewoonweg aandoenlijk!. Eigen rommeltjes neerzetten, eigen tas neerzetten, speelgoedjes neerzetten en vervolgens een krukje voor de tussendeur.....we mogen er niet meer in...het is HAAR kamer.

We eten nog wat in het restaurant op het dak en gaan dan slapen. Wat is het heerlijk om een mooi hotel te hebben, dikke zachte bedden en kussens, mooi wit schoon linnen en dikke zachte handdoeken. Supermooie grote badkamer en echte lekker douche en boven alles, eindelijk een beetje werkende TV. Niet dat we die heel erg gemist hebben, maar nu er 1 hangt EN.....deze BVN blijkt te hebben (DAT VERZIN JE TOCH NIET), kijken we na de beste douche in 2 weken, zinkend in onze dikke kussens, nippend aan de druivensap met prik naar Nieuwsuur. Zo hé? Goed toeven hier hoor!

Bij dit verblijf hoort een privé tuk-tuk met chauffeur die ons de aankomende dagen ongeveer 24 uur ter beschikking staat. We spreken af morgenochtend om 7.30 gehaald te worden, want niet alleen willen we een beetje voor de drukte uit zijn, ook is het hier echt heet. Dus hoe vroeger, hoe beter. We gaan vroeg slapen en zijn een beetje lekker opgewonden voor de dag van morgen. Hoe zullen de tempels zijn van Angkor Watt of Angkor Thom? We zullen zien, maar voor nu wacht het heerlijke bed waar we fris en schoon in wegzinken.

Reacties

Reacties

Patrick, Juliette en Lianne

Wat een mooie verhalen! En Daan, GEFELICITEERD!
Lianne mist Teuntje! Gister 'moest' ik in het vriendenboekje van juf schrijven dat als ze kon vliegen dat ze dan naar China wilde.... naar Teuntje mam! Ik mis haar... Of, zoals ze dan zo lief zegt: is ze niet in China??? dan wil ik gewoon naar haar toe vliegen!

Geniet van alles!
Liefs van ons

Naomi

Wat een kanjer die man van jou! Klinkt als een heerlijke verjaardag allemaal. (wordt wel even broeden op een overtreffing op 1 januari....)
Hoe waren te tempels...? Moet erg bijzonder zijn.
Wat maken jullie toch veel mee. Memories are made of this! Veel liefs, Naomi

Jaap Prnet

Jonge, jonge jonge, wat ben jij verwent, als je thuis was gebleven dan had dat vast niet gebeurd, ik ben wel jaloers op dat mooie hotel met een auto en chaffeur, dat is ons nog nooity overkomen.
geniet er maar lekker van, liefs opa Jaap

oma mary

wat een geweldige verjaardag dat zal je niet gauw weer mee maken liefs mama

Danielle

@patrick, juliette en vooral Lianne! Teuntje mist Lianne ook. Ze zei het gisteren nog in de tuk-tuk, wanneer gaan we naar huis mama? Waarom dan liever? Nou, dan zie ik Lianne weer....
@Naomi, prachtige verjaardag en Angkor is zo bijzonder! Onuitwisbare indruk!
@opa en oma! Het enige jammere aan mijn verjaardag is dat jullie er niet bij waren! Maar dat gaan we lekker overdoen op 10 december en dan maken we er een bijzondere avond van! Veel liefs, Teuntje wil best weer naar huis naar jullie toe!
Kus

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!